Sodexo geeft de Ronde van Frankrijk een typisch Belgische chocoladetoets



Over enkele dagen leven Brussel en België op het ritme van ‘Le Grand Départ’ en de eerste etappes van de Ronde van Frankrijk 2019. Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, is al 28 jaar partner van de Tour. Bovenop de 3.500 dagelijkse culinaire prestaties zorgt Sodexo dit jaar voor een typisch Belgische ‘chocolade kers’ op de taart.

Le Grand Départ van de Ronde van Frankrijk vindt op 6 juli plaats in Brussel. Michel Croisé, President van Sodexo Benelux, zal met de Belgische Chocoladefiets in het Village Départ du Tour een prachtig eerbetoon brengen aan de wielersport, aan de delicatessen en de knowhow van Belgische professionals. De fiets is vervaardigd door de beroemde chocoladeproducent Callebaut, sinds jaar en dag Sodexo-klant en -leverancier. De Belgian Chocolate Bike is een creatie van twee internationaal gerenommeerde chefs: Ryan Stevenson, die aan het hoofd staat van de Chocolate Academy Belgium en Davide Comaschi, winnaar van de World Chocolate Masters in 2013 en Global Creative Lead bij Callebaut. Het kostte beide heren 40 uren ieder om deze prachtige fiets uit 100% chocolade met een gewicht van 120 kg voor te bereiden. Hij werd gemaakt uit Belgische chocolade door Callebaut, dat al sinds 1911 cacaobonen verwerkt. De Belgian Chocolate Bike wordt tijdens de eerste etappe tentoongesteld in het Tourdorp, waarna hij tentoongesteld zal worden in het Belgian Chocolate Village te Brussel.

Sodexo zal zich trouwens niet beperken tot deze spectaculaire en symbolische actie. De samenwerking tussen de Sodexo en de Tour de France loopt dan ook al vele jaren.

Sinds bijna 30 jaar gooit Sodexo als officiële cateraar van de Ronde van Frankrijk haar uitgebreide knowhow in de strijd om alle betrokken partijen bij ‘la Grande Boucle’ drie weken lang te verwennen:

reclamekaravaan, organisatoren, begeleiders van de renners... Daarmee stellen de organisatoren van de Tour de medewerkers elk jaar opnieuw voor een logistieke uitdaging van formaat.

Op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 juli, dus op de drie dagen dat de Ronde van Frankrijk België doorkruist, verzorgt een Sodexo-team met een zestigtal vertegenwoordigers van ‘Sodexo Sports et Loisirs France’ en zeven medewerkers van Sodexo België de catering in de VIP-dorpen aan de startplaats op alle drie de dagen en in de VIP-dorpen van de aankomstplaatsen op zaterdag 6 en zondag 7 juli.
Daarnaast bereidt het team dagelijks 350 maaltijden en een lunch voor de begeleiders van de renners, staat het in voor de VIP-prestaties in de tenten langs het parcours, en zorgt het voor lunchbags voor de leden van de reclamekaravaan.


Chef en Oostendenaar Steve Passchyn staat in voor de Belgische chocoladetoets.
Deze Executive Chef bij Sodexo België kreeg zijn opleiding bij hoog aangeschreven huizen, zoals de Sea Grill in Brussel (**Michelin). Hij bedacht speciaal voor de Tour een chocoladedessert, dat exclusief in de verschillende VIP-dorpen wordt geserveerd.
De samenstelling? Wij zijn gebonden aan discretie, maar kunnen wel een tip van de sluier oplichten. Het gaat om abrikoos, omhuld met chocolademousse en geserveerd in een kopje van… chocolade. Een zero waste dessert made in Belgium!

Zo komen we naadloos bij een ander aandachtspunt van Sodexo naar aanleiding van de passage van de Tour in België: de strijd tegen het afval. Benoit Vernaillen, culinair verantwoordelijke bij Sodexo, leidt alles in goede banen. Zo zijn de maaltijdborden gemaakt van karton en rieten pulp en de lunchzakken worden geserveerd in kraftzakken met gerecycleerde servetten. “De grootste uitdaging voor Sodexo is het aanbieden van maaltijden met een lekkere smaak en geur, op basis van verse, lokale en seizoensproducten, en dat voor zo’n massa mensen én met respect voor het milieu.


Sodexo kan deze uitdaging met succes aangaan dankzij haar ervaring met de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. Ik stel met genoegen vast dat steeds meer sportieve evenementen aandacht schenken aan het milieu. Een prima signaal om het massaal opgekomen publiek te sensibiliseren.” vertelt Benoit Vernaillen.

Hoe dan ook, dergelijke rondreizende logistieke en culinaire huzarenstukjes zijn slechts mogelijk dankzij de onafgebroken inzet van de Sodexo-medewerkers, bij wie de zin voor dienstverlening en kwaliteit in het bloed zit. Tijdens de Belgische etappes van de Ronde van Frankrijk 2019 zal Sodexo het beste van zichzelf geven om een kwalitatieve catering te bieden met de heerlijke en ongeëvenaarde smaak van chocolade.
Over de Tour: 3.500 dagelijkse culinaire prestaties bereid en geserveerd

Sodexo, de officiële cateraar van de Tour, tekent aanwezig voor elke etappe van de wedstrijd en elke dag voor ruim 3.500 culinaire prestaties (bereiden en serveren):
• 1 700 genodigden in het Start-dorp
• 500 maaltijden en diverse prestaties
• 800 tussendoortjes voor onderweg
• Dagelijkse ontvangst van 500 personen aan de aankomstdorpen
• Jaarlijks meer dan 2050 ton materiaal en voedsel geleverd voor de Ronde van Frankrijk
• 60 Sodexo-medewerkers dagelijks in de weer voor de Tour




Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!





Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Gistel
19-01-2020

Na een laatste controle geeft Gistel groen licht voor de heropening van het zwembad op maandag 20 januari. De herstellingen aan het zwembad zijn vlot verlopen en dus besliste Gistel om het zwembad eerder terug open te stellen dan voorzien (25 januari).De scholen zijn welkom vanaf 8.30 uur. Het grote publiek kan terug komen plonsen in het zwembad vanaf 17.30 uur.Tijdens de jaarlijkse...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Brussel
19-01-2020

De nieuwe vaartuigen van de Vlaamse vissersvloot mogen in de toekomst een groter volume hebben. Dat heeft de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits beslist. Het groter volume wordt toegestaan in het kader van veiligheid, arbeidsomstandigheden en vistechnieken als er een vaartuig wordt vervangen.Momenteel bestaat de Vlaamse vissersvloot uit 65...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Jabbeke
19-01-2020

Op 1 januari 2020 is de gemeente Jabbeke toegetreden tot het intergemeentelijk samenwerkingsband Ginter. Hierin werken 8 gemeenten aan gemeenschappelijke belangen en projecten op het vlak van cultuur, erfgoed en bibliotheken. Voor de nieuwe samenwerkingsperiode 2020-2025 staat er heel wat op stapel. Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem maakten in de vorige...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het