Merodefestival ontwikkelt unieke muzikale wandel-appMerodefestival staat al jaren garant voor spannende muzikale ontdekkingstochten in de Meroderegio rond het mooiste erfgoed en de prachtigste natuurgebieden.

Nu concerten of fysieke muzikale wandelingen organiseren tijdelijk opgeschort is, komt Merodefestival met een uniek cultureel product op de proppen: de Muzikale Wandelingen-app. 

 

Heerlijke wandelroutes worden één voor één uitgebracht en bevatten in een bijzonder mooie vormgeving volgende mogelijkheden:

 • Een duidelijke uitleg van de route
   
 • Een interactieve kaart die toont waar je bent
   
 • Per wandeling verschillende stoppunten waar je
  o   Extra uitleg kan lezen over dat punt
  o   Prachtige foto’s kan bekijken van natuurfotograaf Guy Janssens
  o   Extra achtergrondinfo kan beluisteren ingesproken door Lennaert Maes
  o   Enkele muzikale ontdekkingen kan doen van geselecteerde muziek door de programmatoren van Merodefestival
   
 • Na zo’n wandeling heb je niet alleen meer info gekregen over de Merodestreek én genoten van een prachtige ontdekkingstocht, maar tegelijk ook een stevige inleiding gekregen in de kenmerkende muziekstijl waar Merodefestival rond werkt.

Je krijgt een zeer fraai vormgegeven product met verhalen en landschapsfotografie, gecombineerd met fragmenten die je muzikaal verrassen en dat in een zeer gebruiksvriendelijke app op je telefoon of tablet. 

De app bevat bij haar release een 8 km lange wandeling in de Demerbroeken, die je muzikaal inleidt in ‘melancholische Engelse folk’.

Op 23 november verschijnt de 2de wandeling in Trichelbroek, die Scandinavische folkmuziek laat ontdekken en op 6 december verschijnt een tocht in Langdorp die doorspekt is met ‘musica populare del Italia’.  In de periode erna zullen er nog zo’n 15 tal wandelingen vrijgegeven worden.

 

De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android, en kan je downloaden via https://wandelingen.merodefestival.be

·       Uitwerking: Wesp vzw

·       Design: Reinhart Croon

·       Technische uitvoering: Apptite

·       Fotografie: Guy Janssens

·       Stem: Lennaert Maes 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Eeklo
05-03-2021

Natuurpunt en Partners Meetjesland vzw heeft de publicatie ‘Verken de Meetjeslandse natuurgebieden van Natuurpunt’ uitgebracht.In deze brochure stelt de vereniging 14 toegankelijke natuurgebieden voor. Lockdown als aanleidingDe laatste jaren, en zeker sinds de eerste lockdown in maart 2020, ziet Natuurpunt een spectaculaire stijging van het aantal bezoekers in haar natuurgebieden....


Meer info

PRpress
Assenede
05-03-2021

Een overzicht van alle toegankelijke Natuurpunt-gebieden in het Meetjesland, een mooier lentecadeau voor 2021 konden we niet bedenken!Klik op de afbeelding en laat je inspireren.Veel leesplezier.


Meer info

PRpress
Hechtel - Eksel
05-03-2021

Klik op de afbeelding en laat je inspireren.Veel leesplezier.


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
05-03-2021

De World Photography Organization heeft de finalisten en fotografen bekend gemaakt voor de Professional wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2021. Bij de genomineerde fotografen staan twee Belgen op de shortlist. Wesley Dombrecht uit Dentergem dingt mee naar de award in de categorie Stilleven, terwijl Arvind Jayashankar uit Brussel genomineerd is in de categorie Architectuur. Ze maken...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het