19-jarige Sien lanceert SENDWICH app om op school broodjes te bestellen: “Social distancing wordt nog makkelijker en we steunen lokale broodjeszaken”“Meer dan 140 scholen zijn op zoek naar een digitale oplossing waarmee leerlingen hun lunch vlot kunnen bestellen.”

Dankzij de lancering van Sendwich is er een eerste applicatie voor scholen waarmee leerlingen hun lunch snel en gemakkelijk op voorhand kunnen bestellen. Ondernemen in Covid-19-tijden is een uitdaging, maar de jonge onderneemster Sien De Vriese gelooft rotsvast in Sendwich. “De bestelapp draagt bij aan social distancing, én ondersteunt lokale broodjeszaken. Via een marktonderzoek weet ik bovendien dat 140 scholen actief op zoek zijn naar een vlotte, digitale oplossing om broodjes te bestellen. Het traditionele aanschuiven tijdens de speeltijd en een massa bestellingen verwerken vraagt namelijk veel tijd van leerlingen en van het schoolpersoneel”, zegt Sien. Sendwich wordt ondersteund door MAD Factory uit Machelen.

 

Van inspiratie voor eindwerk tot uniek IT-product

De jonge onderneemster Sien De Vriese bedacht SENDWICH tijdens haar eindwerk voor Sociaal-Technische Wetenschappen en zocht een duurzame oplossing voor een reëel probleem.

“Ik kom net zelf van de schoolbanken en weet hoe ongestructureerd en ouderwets het bestellen van een lunch verloopt. Leerlingen staan een hele speeltijd ongeduldig in de rij om broodjes te bestellen. Het schoolpersoneel moet vervolgens lange, handgeschreven lijstjes verwerken, en bij de levering gebeuren geregeld fouten. De app Sendwich biedt hiervoor een perfecte oplossing”, vertelt Sien De Vriese.

De online cloudtoepassing brengt drie verschillende partijen samen op een platform: de broodjeszaak (leverancier), de school (organisatie) en de leerling (klant). Hierdoor ontstaat een gestructureerde en gecontroleerde besteldienst met een minimum aan inspanning voor de 3 partijen.

 

Ondernemen in tijden van Corona

De coronacrisis maakt het moeilijk en vooral zeer onvoorspelbaar voor scholen om duidelijk te weten hoe de volgende weken en maanden er zullen uitzien. Dit weerhoudt Sendwich er niet van om samen te zitten met scholen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Zeker nu social distancing de norm is, is het nog belangrijker om de lunch van studenten zo vlot mogelijk te laten verlopen. Via een digitale oplossing kunnen de coronamaatregelen bovendien nog beter gerespecteerd worden.

Sendwich wil via zijn applicatie ook extra ondersteuning bieden aan de lokale broodjeszaken.

“Ondanks COVID-19 zet ik door, omdat ik zeer hard geloof in de applicatie. Het is natuurlijk niet makkelijk om nieuwe samenwerkingen op te zetten met scholen die vandaag in totale onzekerheid moeten opereren. Digitale oplossingen zoals SENDWICH kunnen ervoor zorgen dat er geen lange wachtrijen meer zijn voor het bestellen van broodjes. Ik heb de toepassing ontwikkeld als oplossing tegen het lange wachten waar ik me destijds als leerlinge aan ergerde. In de huidige context is het natuurlijk een perfect alternatief voor cash geld of bonnetjes, zo verkleint het risico op COVID-19-besmetting. Ten slotte ben ik ook zeer blij dat we kunnen helpen om lokale broodjeszaken te doen blijven draaien”, klinkt Sien De Vriese vastberaden.

 

School behoudt controle, handiger voor broodjeszaken

Sendwich onderscheidt zich van alle andere bestelapplicaties doordat de school een centrale, controlerende rol krijgt in het bestelproces. Dat wordt ook gewaardeerd door het Don Bosco Instituut in Groot-Bijgaarden, de school waar Sien afstudeerde en niet toevallig de eerste gebruiker van de app.

“We zijn blij dat Don Bosco als eerste klant van Sendwich een primeur krijgt. Dankzij de bestelapp kunnen we heel wat kostbare tijd besparen. Het is zeer goed dat de school een actieve rol speelt. Wij maken een selectie uit het totaalaanbod van leveranciers. Zo komt het beschikbare menu overeen met onze richtlijnen voor gezond eten en voedingswaarden”, klinkt het bij directeur schoolorganisatie Bert Vermaanen van het Don Bosco Instituut.

De school maakt ook afspraken met alle leveranciers over deadlines voor bestellingen. In de app kunnen scholieren hun lunch bestellen, wijzigen of annuleren voor het verstrijken van die afsluittijd. Dat alle bestellingen via Sendwich overzichtelijk bij de leverancier toekomen zorgt ook bij hen voor tijdswinst. Naast broodjeszaken kunnen ook soepateliers of fruitleveranciers zich gemakkelijk registreren als externe leveranciers in de app.

 

Broodjes bestellen: makkelijk, foutloos en tot 2 maanden op voorhand

Sendwich is gratis beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers. In de app kunnen leerlingen in enkele kliks een broodje bestellen. Dit kan op de dag zelf, maar evengoed tot twee maanden op voorhand.

De betaling gebeurt via een digitale portefeuille waarin gebruikers geld kunnen opladen. Dit kan via Payconiq of via QR-cheques die leerlingen op school aankopen. Elke bestelling wordt meteen doorgegeven aan de broodjeszaak, die levert op zijn beurt aan de school op het afgesproken tijdstip. Om fouten bij de afhaling te vermijden krijgt elk product een unieke cijfercode die gekoppeld wordt aan een persoonlijke QR-code van de klant.

 

MAD Factory

Om dit project succesvol te maken, werkt Sendwich samen met het softwarebedrijf MAD Factory. Zij programmeerden de beveiligde cloudtoepassing en onderhouden de app.

Als innovatief bedrijf hebben we ruime ervaring in het digitaliseren van handmatige processen. Sendwich is een applicatie van een 19-jarige jongedame met veel ambitie en ondernemerschap. We zijn trots om Sendwich samen met haar verder uit te werken”, zegt Managing partner van MAD-factory, Stéphane Colot.

 

Berichtgever: Annelies Boddez talkingbirds.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Zonder gemeente
27-01-2021

Een beleid rond volksgezondheid is alleen doeltreffend als het rekening houdt met alle mensen op het grondgebied. Sinds het begin van de pandemie werden mensen zonder papieren te vaak vergeten bij de corona-aanpak. Sinds 28 december 2020 is België begonnen met het vaccineren van de bevolking tegen COVID 19. Er werden verschillende fasen gepland en terecht is de prioriteit “kwetsbare...


Meer info

PRpress
Brussel
27-01-2021

Stuurgroep Sint-Andries die de bewonersbelangen van de wijk Sint-Andries behartigt, is niet opgezet met het afsluiten van de publieke zitbanken op de Sint-Jansvliet. Nico Volckeryck, voorzitter Stuurgroep Sint-Andries: “Ter plekke is er inderdaad regelmatig overlast van mensen die in groepjes bier staan te drinken. En de Corona-maatregelen worden niet altijd gerespecteerd. Het is dan ook ...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
27-01-2021

Vandaag maakt de World Photography Organization de fotografen op de shortlist bekend in de Student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2021. Winnaars van Student Photography of the Year en Youth Photographer of the Year worden op 15 april bekendgemaakt via de online kanalen van de World Photography Organisation. STUDENTCOMPETITIE SHORTLISTDe shortlist voor studenten bevat...


Meer info

PRpress
Izegem
>>
27-01-2021

Coronanieuws zorgde de laatste dagen weer voor algemene mineur. Een vertraagde vaccinatieproductie, een tekort aan vaccinatiecentra zorgden er mede voor dat beslist werd om de geplaagde horecasector nog minstens twee maanden gesloten te houden.Een sluiting die intussen al 6 maand duurt. Maar een ideale wereld waarin we lekker kunnen genieten van een pintje zonder de vaccinatieperiode te...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het