FC Dames Ternat toont ambitie in hun werking: Nieuwe, vrouwelijke T1 en Red Flames versterken de werking!FC Dames Ternat wil van deze voetballoze periode gebruik maken om zich nog sterker te gaan profileren. Meer dan ooit wil de club een ploeg zijn voor en door vrouwen.

FC Dames Ternat heeft daarom belangrijk nieuws te melden.

Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd recent een vrouwelijke hoofdtrainster voor de A-ploeg aangesteld. Leslie Engels zal vanaf het seizoen 2020-2021 de sportieve leiding van de ploeg op haar nemen. Leslie is Uefa B trainster en onder andere ex-jeugdspeelster van  Anderlecht en is nadien vele jaren actief geweest in de nationale damesreeksen.

Leslie Engels: “Ternat is een ploeg met een visie en een goede structuur. Ik ben dan ook enorm fier dat ik de kans krijg om bij deze club aan de slag te gaan.”

Vanaf volgend seizoen zal Nicky Evrard ook keepertrainster worden bij FC Dames Ternat en er wekelijks met haar keeperkennis en ervaring de (jonge) keepsters van de 1ste ploeg (2de provinciale), potentials (3de provinciale) en recreaploeg verder opleiden en doen groeien. Nicky heeft tonnen ervaring als doelvrouw bij onze Red Flames en o.a. bij topclubs als KAA Gent Ladies en FC Twente.

Nicky Evrard: “Het begon te kriebelen om als trainster mijn kennis en ervaring als keepster door te geven aan andere meisjes/dames. Mede door mijn goede persoonlijke contacten bij FC Dames Ternat kwam hun vraag om hun keepsters verder op te leiden en die uitdaging wil ik zeker aangaan. FC Dames Ternat heeft een mooi damesvoetbalproject, heeft heel wat jeugdspeelsters en beschikt over een moderne infrastructuur.”

Voorzitter Luc Borremans van FC Dames Ternat: “Wij zijn heel blij dat we iemand als Nicky aan onze sportieve staf kunnen toevoegen. Met haar ervaring zijn wij ervan overtuigd dat ze onze keepsters naar een hoger niveau zal tillen. Samen met de hele club kijken we al uit naar een fijne samenwerking. Met Leslie halen we ook iemand met veel ervaring in het vrouwenvoetbal binnen.”

Daarnaast kondigt de ploeg  ook een samenwerking aan met Red Flame Shari Van Belle. Van Belle is ex-speelster van KSKL Ternat - nu KFC Wambeek Ternat en partner binnen infrastructuurbeheerder Outdoor Ternat vzw – en speelt tegenwoordig bij  KAA Gent Ladies. Van Belle heeft als eerste het meterschap aanvaard van FC Dames Ternat. “Shari is zeker een voetbalvoorbeeld voor veel van onze speelsters. Wij zijn dan ook heel trots mét en op onze meter”, aldus voorzitter Luc Borremans.

Door het abrupte einde van de competitie en dus wegvallen van de scouting is FC Dames Ternat nog op zoek naar enkele speelsters om de kern te versterken.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-03-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Pittem
21-01-2021

De Gentse onderzoeks- en innovatiehub imec investeert in 2021 een bedrag van 50.000 euro in Prixo, de digitale planningstool voor bedrijven en kmo's/mkb's in België en Nederland. De investering gebeurt in het kader van imec.istart, een acceleratieprogramma van imec waarbij ze drie keer per jaar startups selecteren om te steunen in hun groei. Prixo won de open call van imec in het...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
21-01-2021

Tienduizenden eigenaars van zonnepanelen voelen zich bekocht. De Vlaamse overheid heeft op 26 april 2019 een wijziging van het Energiedecreet afgekondigd en daarover ook heel actief in de media gecommuniceerd. De boodschap was duidelijk: wie voor 31 december 2020 zou investeren in zonnepanelen zou kunnen genieten van het voordeel van de (digitale) terugdraaiende teller.Zoals iedereen wel weet...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
21-01-2021

4 januari 2021 is een belangrijke mijlpaal in de concretisering van CCB’s visie op het bouwen aan een duurzame, veilige, bestendige en comfortabele toekomst: de cementfabriek in Gaurain-Ramecroix heeft namelijk het zilveren certificaat van de Concrete Sustainability Council (CSC) behaald. Deze erkenning is een bewijs van het verantwoordelijke en toekomstgerichte engagement van de CCB-teams...


Meer info

PRpress
Maldegem
21-01-2021

Oud ontmoet nieuw op Zuid58Een unieke plek om te wonen en te ondernemen tegenover het historische stoomstation. Dat zijn de plannen voor het nieuwbouwproject Zuid58 van projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare. De appartementen en handelsruimtes gaan vanaf vandaag in verkoop en zullen opgeleverd worden eind 2023. Projectontwikkelaar Steenoven stelt trots Zuid58 voor: een nieuwbouwproject in...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het