Week van het bos in provincie AntwerpenDeze week vieren we de week van het bos. In de Provinciale Groendomeinen en het Provinciaal Instituut voor Milieu-Educatie (PIME) zijn lagere scholen de hele herfst welkom om te genieten van het bos en de natuur. 

De week van het bos is het ideale moment om naar buiten te trekken en een bos of park in jouw buurt te ontdekken. Wist je dat je verspreid over de hele provincie mooie groendomeinen vindt, die allemaal wat te bieden hebben voor scholen en gezinnen?

 

In de regio Antwerpen kun je op stap in het Rivierenhof in Deurne, het Vrieselhof in Ranst en de Kesselse Heide in Nijlen. In deze drie domeinen kun je de doe-het-zelfwandeling ‘Samen de natuur in’ maken. Kun je met jouw klas de 10 natuuropdrachtjes tot een goed einde brengen? Je vindt alle informatie op de website van deze domeinen.
Ga je liever op stap met de domeinwachter, informeer dan naar de mogelijkheden in het Rivierenhof en op de Kesselse heide.

In regio Kempen vind je vier domeinen; Prinsenpark in Retie, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Hertberg in Herselt en Hoge Mouw in Kasterlee. In elk van deze domeinen kun je zelf op pad met je klas. Neem een kijkje op de website en ontdek het aanbod in het domein van jouw keuze. Tot de mogelijkheden behoort o.a. een boscluedo en een herfstbingo. Verwittig wel even als je met je klas wilt deelnemen, zo zijn we zeker dat er niet te veel klassen gelijktijdig in het park of bos aanwezig zijn.

 

In regio Mechelen gaan er herfstwandelingen door voor alle klassen van het 1ste tot en met 6de leerjaar. Deze herfst is het thema ‘sporen’: van pootafdrukken over knaagsporen tot uitwerpselen, het komt allemaal aan bod. De geleide wandelingen zijn ondertussen volzet, maar wil je nog graag naar het park komen, test dan onze parkweter uit. Je vindt in het park een aantal stopplaatsen met een leuk dieren- of plantenweetje en een daarbijhorende opdracht. Laat ook hiervoor even weten wanneer je met je klas wilt komen zodat het niet te druk wordt in het park.

 

Tussen Duffel en Lier vind je aan de Nete het Provinciaal Instituut voor Milieu-Educatie (PIME). Deze herfst kunnen klassen van het 3de tot en met 6de leerjaar daar op bezoek komen voor een leuke activiteit over water, natuur of het klimaat. Er is nog plaats in oktober en december. Meer informatie en het reservatieformulier vind je op de website.

Herfstactiviteit in de Provinciale Groendomeinen - Copyright: Provincie Antwerpen

 

Ook gezinnen zijn welkom

In de verschillende groendomeinen kun je ook met je gezin een wandeling of speurtocht maken. Je gaat op stap met je eigen gezin of de eigen bubbel. In het Vrijbroekpark in Mechelen kun je nog tot het einde van de herfstvakantie de Alice in Wonderpark wandeling doen. In het Rivierenhof in Deurne kun je kiezen uit verschillende doe-het-zelf wandelingen voor gezinnen, zoals de wandeling van Tjakkie de Specht of de kraaltjeswandeling. In het Prinsenpark en De Averegten kun je genieten van een fotozoektocht, in Hertberg kun je het Hertberg-ganzenbord spelen. En in de Hoge Mouw vind je een bijzondere bomenwandeling, die ook in het Prinsenpark en de Averegten beschikbaar is.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
Week van het bos – 11 tot en met 18 oktober 2020

Waar:
Volledige provincie Antwerpen

Meer info:
Provincie Antwerpen > kijk bij het domein/centrum van jouw keuze
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie Antwerpen

Antwerpen
02-12-2020

Vanaf vandaag zijn er enkele aanpassingen aan de politiebesluiten met aanvullende maatregelen die eerder genomen werden door gouverneur Cathy Berx in de strijd tegen het coronavirus Covid-19. Zo werd het eerdere politiebesluit over de mond-neusmaskers van 1 oktober 2020 aangepast en geactualiseerd in functie van het recente Ministerieel Besluit van 28 november 2020. Verder werd het...


Meer info

Provincie Antwerpen
Arendonk
30-11-2020

Tijdens het schakelmoment van vrijdag 27 november vierden we de afronding van het actieplan verkeersveiligheid in tien gemeenten, de provincie Antwerpen begeleidt hen de volgende jaren bij de uitvoering ervan.Tien gemeenten uit de provincie Antwerpen en hun politiezones namen afgelopen vrijdag deel aan het schakelmoment verkeersveiligheid: Arendonk, Berlaar, Bonheiden, Brasschaat, Herselt, Malle,...


Meer info

Provincie Antwerpen
Antwerpen
30-11-2020

Het beeld C861926/2 van Bert De Leeuw kreeg deze zomer in de tuin van het provinciehuis opnieuw een plek. Het 4,5 meter hoge kunstwerk, dat enkele ton zwaar is, werd kort na de plaatsing omzwachteld om een grondige restauratie te ondergaan. Deze is voltooid en het kunstwerk blinkt nu als een trots boegbeeld aan de voorzijde van het provinciehuis. Het beeld, dat een soort van totem is, bevond zich...


Meer info

Provincie Antwerpen
Retie
27-11-2020

Winnaar Europese tekenwedstrijd krijgt brooddoos met tekening en taart voor de hele klasMet Pop Up Europa was de gemeente Retie van 21 september tot en met 2 oktober in de ban van de EU met heel wat activiteiten voor jong en oud. Zo konden de leerlingen uit het 4de leerjaar van de Retiese basisscholen deelnemen aan de tekenwedstrijd ‘Hoe ziet Europa er in jouw hoofd uit?’. Arne Leysen...


Meer info

Provincie AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het