27 en 28 april: Opendeurdagen KTA Brugge met onder (veel) meer de dansopleiding in de kijkerLeerlingen dansopleiding KTA Brugge maken internationaal indruk

Unieke dansopleiding koppelt algemene vorming aan dans op hoog niveau

De opleiding is nog jong, maar afgestudeerde leerlingen studeren buiten de landsgrenzen verder in dans en ook dit jaar zijn al een aantal laatstejaars geslaagd in audities in Nederland, Groot-Brittannië en de USA. De dansopleiding is bovendien uniek in Vlaanderen, met een combinatie van intens werken aan enerzijds de ontplooiing van het danstalent en anderzijds de algemene ontwikkeling.
 

Opleiding Dans, gekoppeld aan een ASO-TSO opleiding =uniek in Vlaanderen.

 
In september 2012 startte in het KTA Brugge het eerste jaar van de opleiding ‘Dans’. Op dit moment kunnen leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar de opleiding volgen.
In de eerste graad is de dansopleiding gekoppeld aan de A-stroom en later, in de tweede en derde graad, aan een ASO- of TSO-opleiding.
 
Zes uur dansles krijgen de leerlingen tijdens de schooluren, maar ze kunnen die aanvullen met vrijblijvende naschoolse lessen die aansluiten op het laatste lesuur en plaatsvinden in de ruime dansstudio’s van het KTA sportcomplex.
Deze formule is uniek in Vlaanderen: de passie en het talent voor dans krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen, terwijl niet ingeboet wordt op de algemene vorming.
Na het voltooien van hun secundaire studies, kunnen de leerlingen dus nog alle (studie)richtingen uit.

 

Alle studierichtingen, maar ook alle windrichtingen

 
Bij het KTA Brugge zijn ze fier op de opleiding, die aangeboden wordt in samenwerking met de vzw Pliejee. Fier zijn ze ook op de afgestudeerde leerlingen die ondertussen internationaal aan de slag zijn op professioneel niveau. En het is ook uitkijken naar de toekomst van de leerlingen die slaagden in hun audities voor prestigieuze vervolgopleidingen.
Een getuigenis: 

Axelle De Groote, afgestudeerd in juni 2018
 
Mijn opleiding bij KTA Brugge startte in september 2014. Vijf jaar lang elke weekdag danslessen van hoogstaand niveau, dat heeft mijn danstechniek op het peil gebracht waarmee ik in Trinity Laban, conservatoire of music & dance te Greenwich, London kon binnengeraken. Zo kan ik nu indrukwekkende ervaringen opdoen bij vele jonge choreografen van over heel de wereld. Eind mei zal ik optreden op een Festival in Londen en in september doe ik een voorstelling in Portland, Amerika.

Ook dit jaar effent de opleiding het pad voor internationale vervolgopleidingen, bijvoorbeeld in Lucia Marthas Amsterdam (LMIPA) of AMDA college and conservatory of the performing arts in LA (US) 

Via de specialisatie ‘Dans’ biedt het KTA Brugge leerlingen op een professioneel niveau dans aan in verschillende disciplines en in één pakket:
 

  • Klassiek Ballet / pointes
  • Modern-Hedendaags
  • Jazz
  • Hip Hop / Urban dance
  • Latin
  • Choreografie

 
Deze stijlen komen het volledige schooljaar lang elke week aan bod. Ontdek de dansopleiding en het ruime aanbod aan andere opleidingen tijdens de opendeurdagen van KTA Brugge op 27 en 28 april.

Welkom in de Rijselstraat 7, 8200 Sint-Michiels. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Foto's of rechten van een artikel bestellen!

Wil je een bericht of één of meerdere foto's bestellen zonder watermerk? Géén probleem, wij kunnen ze je aanbieden!

Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Greet Verleye Tekst en Communicatie

Brugge
15-01-2020

Ann Ceurvels wordt meter van BSO De Passer, school voor kinderen met ASSlustrumviering school met voorstelling nieuwe meter Geen warmere school dan BUSO De Passer. In 2015 van start gegaan, werd de school in 2017 al officieel uitgeroepen tot Warmste school van Brugge, maar nog belangrijker: je voelt er elke dag de begeestering en betrokkenheid in elke actie, bij elk contact.Dus mag vijf jaar De...


Meer info

Greet Verleye Tekst en Communicatie
Beernem
13-12-2019

Gemeente Beernem en MPI- GO! De Bevertjes samen voor welzijnMPI-GO! De Bevertjes is zowel een leer- en leefgemeenschap voor kleuters en kinderen met een matige of ernstige ontwikkelingsachterstand op mentaal en/of motorisch vlak. De school neemt dan ook een bijzondere plek in in het onderwijs- én het welzijnslandschap in de gemeente Beernem en omliggende.Omwille van deze unieke positie en...


Meer info

Greet Verleye Tekst en Communicatie
Brugge
04-11-2019

Atheneum Jan Fevijn organiseert lezing rond ‘beter worden in goed doen’Woensdag 6/11 – Kris Martens: ‘Hoe kan jij effectief de wereld verbeteren?' Op woensdag 6 november 2019 om 19.30 uur komt Kris Martens, klinisch psycholoog, gedragstherapeut en vrijwilliger bij Effectief Altruïsme Vlaanderen vzw, spreken in Atheneum Jan Fevijn. De kersttijd komt in zicht en...


Meer info

Greet Verleye Tekst en Communicatie
Brugge
28-06-2019

Scholengroep Impact koopt indrukwekkend aantal innovatieve chromebooks aan voor basisscholen ‘Scholen die indruk maken’ is de baseline van Scholengroep Impact. Met de vakantie voor de deur kondigt de scholengroep nu al een reden aan om uit te kijken naar het nieuwe schooljaar. Alle vijfde en zesde leerjaren van Scholengroep Impact zullen dan beschikken over chromebooks. Dat...


Meer info

Greet Verleye Tekst en CommunicatieAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het