Nieuwe sportvloer in de sporthal AIn juni werd door de firma GAW NV een nieuwe sportvloer aangelegd in sporthal A.  De kostprijs voor deze combi-elastische vloer bedraagt 221.986  euro inclusief btw.  

 

De gloednieuwe combi-elastische sportvloer in sporthal A is er eentje van topkwaliteit, aangelegd door de firma GAW uit Schilde, de aannemer die twee jaar geleden ook de aanleg van de vloer in sporthal B verzorgde.  De Herculan vloer met een oppervlakte van 1400m² is opgebouwd uit een vlakverende onderlaag.  De vering komt hierbij uit de rubberen paths waarop een dubbele houten vloer ligt, waardoor de vering van de vloer gelijkmatig verdeeld is.  Boven op die vloer ligt een rubberen mat die afgewerkt is met een polyurethaan gietlaag. Deze laag zorgt voor de punt-elastische vering, die zorgt voor de zachtheid van de vloer.

 

Bijzonder aan de vloer is de kleurschakering.  De basiskleur is duifblauw en op vraag van de plaatselijke volleybalverenigingen werd gekozen voor een fel contrasterende oranje kleur voor het hoofdveld van volleybal. 

 

De vloer is voorzien van belijning voor volleybal, jeugdvolleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal, handbal en minivoetbal.  De nodige vloerankers zijn voorzien om de turntoestellen en de wandrekken op te stellen.  Over de volledige oppervlakte werd de vloer verstevigd, zodat de tribunes gelijk waar in de zaal opgesteld kunnen worden.

Sportverenigingen, scholen, private sporters en de sportdienst zullen er dagelijks gebruik van maken.  De sporthal kent een drukke bezetting van 's morgens 8.30u tot 's avonds 22 à 23u.  Ook tijdens de weekends gaan er trainingen en vooral competitiewedstrijden en sport evenementen door.

 

De oude houten tribunes, die al sinds 1976 in de zaal stonden, werden verwijderd.  Ter vervanging worden kleine mobiele elementen aangekocht die in de verschillende zalen gebruikt kunnen worden. Volgend jaar wordt dan budget voorzien om de blauwe tribunes uit te breiden met twee bijkomende elementen zodat er terug voldoende zitplaatsen zijn voor het organiseren van evenementen. 

 

De vloer heeft een verwachte levensduur van minstens 20 jaar.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-08-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Torhout

Torhout
02-10-2019

Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op donderdagavond 10 oktober 2019 vanaf 16 uur in samenwerking met DATS24/Colruyt Group, Fluvius en Cambio een eerste inspiratieavond duurzame mobiliteit voor ondernemers en bedrijven. Duurzame mobiliteit en alternatieve vervoerswijzen worden steeds belangrijker. Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet hier de komende jaren volop op in en wil een voortrekker zijn...


Meer info

Torhout
Torhout
02-10-2019

De raad van sportambassadeurs binnen de stedelijke sportraad is het officiële adviesorgaan voor het sportbeleid van de stad. Recent is de sportraad opnieuw samengesteld. Om die nieuwe aanpak luister bij te zetten, organiseert de sportraad een wedstrijd om een logo voor de sportraad te ontwikkelen. Een aantal nieuwe mensen engageerden zich als sportambassadeur en willen er voluit voor gaan....


Meer info

Torhout
Torhout
28-08-2019

Vanaf september komt het fietsverkeer naar en rond de schoolomgeving weer op gang. Alle schoolomgevingen in België zijn een ‘zone 30’ met als doel de verkeersveiligheid te verhogen van kinderen op weg naar school. In Torhout zetten we daarnaast in op fietsstraten en voorzien we elke morgen een gemachtigde opzichter aan de schoolpoort die instaat voor de veiligheid van de...


Meer info

TorhoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het