Geen bedrag

contacteer de verkoper

Found & Baker Properties verkoopt unieke eigendom in Celles - Château Le Saulchoir staat te koop!Rust, natuur en charme, het zijn maar enkele kenmerken van ‘Le Saulchoir’, een uitzonderlijke kasteeleigendom die momenteel te koop staat bij Found & Baker Properties. De verkoop omvat het kasteel en alle bijhorende faciliteiten zoals een grote feestzaal voor banketten tot 700 personen, een prachtige parktuin met vijver van 4,3 ha en een gezellige hoeve.


Een stukje geschiedenis

Le Saulchoir is gevestigd in de Rue de Becquereau 6 in Celles (op 25 km van Kortrijk) en dateert van 1889.

Het domein kent een rijke politieke geschiedenis. Zo is het op dit domein dat vele discussies plaatsvonden die toen in die periode aan de orde waren:

  • De loting voor militaire dienst
  • De militaire dienst: 1 zoon per gezin.
  • De mobilisatie in 1914.

In 1962 werd het domein aangekocht door de familie Bourgeois die het van 1962 tot 1977 quasi volledig hebben vernieuwd. Zij hebben er een gastronomisch paradijs met internationale uitstraling van gemaakt en een zeer gegeerde locatie voor high end banketten, huwelijksfeesten, seminaries en recepties.

 

Indeling van het pand

Het kasteel dateert van 1880 en werd gerenoveerd in 1977. De feestzaal werd bijgebouwd in 1978. Een gedeelte van het kasteel wordt gebruikt voor privébewoning en een deel als feestzaal.

Het privé-gedeelte situeert zich op de eerste en tweede verdieping en bestaat uit een grote lichtrijke keuken met eetplaats, een bibliotheek, een salon/living, meerdere slaapkamers, 2 badkamers, een douchekamer en een bureauruimte. Daarenboven is er een grote zolderruimte over het volledige pand.

Zowel het kasteel als de feestzaal zijn onderkelderd. Deze kelders omvatten verschillende ruime bergruimtes, de volledig geïnstalleerde industriële keuken, 6 waterputten met elk een capaciteit van 10.000 liter en 1 waterput van 20.000 liter, de stookruimte, koelzones, wijnkelder etc.

De conciërgevilla/hoeve staat los van het kasteel en vraagt een totale renovatie. De hoeve is opgedeeld in twee aparte woonentiteiten.

 

Veel extra’s

Daarnaast biedt de eigendom nog veel extra mogelijkheden zoals een uitbreiding met wellnessfaciliteiten, een opleidingscentrum of een privékliniek met overnachtingsmogelijkheid. Grote troef hierbij is de prachtige ligging en de ruime parking met 140 parkeerplaatsen.

 

Verkoop

Na meer dan 40 jaar gepassioneerde uitbating, is het voor het sympathieke koppel Francis en Kristine Bourgeois – Dejonckheere tijd voor wat meer rust in hun leven. Ze zijn er klaar voor om de fakkel van hun levenswerk door te geven aan nieuwe enthousiaste uitbaters.

De verkoop omvat het onroerend goed (kasteel + feestzaal + hoeve op een domein van 4,3 ha) en de volledige handelszaak. De verkoopprijs bedraagt 1.395.000 euro.

 

Website: www.lesaulchoir.be

Webpagina verkoop: www.found-baker.be/panden/kasteel-le-saulchoir-te-cellescelles-7760

 

Berichtgever: found-baker.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je een gratis immo zoekertje plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Gent
04-12-2020

70 kwaliteitsmerken verspreid over 800 m² zorgen voor de ultieme shopbelevingOp vrijdag 4 december neemt kledingwinkel ZEB zijn intrek in een gloednieuw pand in Gent. Het nieuwe en grotere winkelpunt op de Brusselsesteenweg 658, komt op enkele honderden meters van de vorige winkel. Het wordt de nieuwe Gentse thuisbasis voor meer dan 70 merken waar zowel mannen als vrouwen met een passie voor...


Meer info

PRpress
Pepingen
04-12-2020

In kader van de verdere uitwerking van het Fietspadenplan 2024 deed de CD&V-fractie de suggestie om voor de heraanleg van het fietspad Hondzochtstraat - Molenhofstraat de gemeente Tubeke te vragen om samen te werken vermits ongeveer 600 meter van dit fietspad en rijweg op het grondgebied van Saintes ligt. Aanleg fietspadPepingen kan als gemeente een samenwerkingsovereenkomst afsluiten met de...


Meer info

PRpress
Brussel
04-12-2020

Vanaf 6 december en voor een beperkt virtueel publiekGroot en belangrijk nieuws over de eindejaarsconference van Kamal Kharmach. In de aanloop naar de opnames voor de tv-uitzending zal Kamal vanaf zondag 6 december zijn "Mag ik even? 2020" try-outen voor een online publiek. De try-outs worden op locatie opgenomen met meerdere camera's en live gestreamd voor een beperkt aantal...


Meer info

PRpress
Lille
04-12-2020

Op 25 december 2020 zal het 40 jaar geleden zijn dat Louis Neefs overleed. De Vlaamse zanger kwam op kerstdag 1980 samen met zijn vrouw Liliane Van Asbroeck om in een tragisch auto ongeluk. Louis’ zus, Connie Neefs, en haar dochter, Hannelore Candries, namen samen het kerstlied Susa Nina op om hem te gedenken. Susa Nina is een lied uit het collectief geheugen en stond op de laatste plaat...


Meer info

PRpressAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het