Chocolatiers M en Van Nueten in Gault&Millau 2021



Met “The finest chocolatiers of Belgium and Luxembourg 2021″ brengt Gault&Millau deze week zijn 5de gids uit met een selectie van de beste patissiers en chocolatiers van België en Luxemburg.  De Oostendse chocolatier Olivier Willems werd daarbij verkozen tot Chocolatier van het Jaar 2021. Maar ook Knokke-Heist scoort voortreffelijk met de vermelding van maar liefst 2 topchocolatiers die in deze exclusieve gids zijn opgenomen. Vooreerst natuurlijk David Maenhout die al in 2013 door Gault&Millau uitgeroepen werd tot de allereerste ‘Chocolatier van het Jaar’. David behaalde ondertussen als chocolate-designer al diverse gouden awards op wereldniveau en is ook door Bart Callebaut officieel benoemd tot Belgian Chocolate Ambassador. Verrassend is echter dat nu ook de jonge Knokke-Heistse Olivier Van Nueten zich in de selecte top 100 van master chocolatiers van de Benelux heeft weten op te werken.  

Chocolatier Van Nueten 

Olivier Van Nueten was pas 19 toen hij in 2017 zijn eigen chocolade atelier opende in Zeebrugge. Hij liet zich al snel opmerken door zijn bijzondere chocoladesculpturen, waaronder de fiets van Olympisch kampioen Van Avermaet op ware grootte, een gedetailleerd cruiseschip van 1,50 meter groot voor de opening van een cruiseterminal in Zeebrugge, en een exacte replica van de eerste Zweedse kroon die aan koning Carl Gustaf van Zweden werd overhandigd. Hij ontwikkelt signatuurpralines voor restaurants, hotels en ondernemingen, zoals een reeks van exclusieve BBQ-pralines voor Grillmaster Peter De Clercq. Sinds deze zomer verhuisde hij zijn winkel naar de Lippenslaan 170 in Knokke. In zijn assortiment zitten altijd minstens zeven luxepralines van het moment, met zuivere, niet zoete en subtiele smaken. 

 

Chocolatier M  

David Maenhout maakt en verkoopt in de Sylvain Dupuisstraat ‘gastronomische chocolade’, pralines met onverwachte en nieuwe smaakcombinaties. Elk seizoen ontwikkelt hij een nieuwe collectie die zowel innovatief als strak en sober uitgevoerd is. In de zomer gaat zijn voorkeur naar frisse en fruitige pralines die voor een smaakexplosie zorgen. Zoals zijn signatuurpraline, gevuld met duindoornbes, een zure oranje en vitaminerijke bes die in de duinen groeit, en die het label van West-Vlaams streekproduct kreeg. In de winter gaat hij voor krachtige origine chocolade met een kruidentoets. Zijn nieuwste creatie is een praline op basis van lychee, framboos en een toets van roos omhuld met ruby chocolade. Zijn umamipraline beschouwt hij als zijn meest innoverende creatie. De smaakvolle praline is zeer gevraagd in toprestaurants en in Japan.  




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  24-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!





Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
26-11-2020

Knokke-Heist mag dan wel in het meest noordoostelijke hoekje van ons land ietwat verscholen liggen, als gerenommeerde badplaats staat het wel fel ingekleurd in talrijke gastronomische gidsen. Voor liefhebbers van de hoogstaande keuken is een trip naar onze Oostkust dan ook meer dan een ommetje waard. Onlangs werd de nieuwe Gault&Millau-gids voor 2021 voorgesteld en ook hierin blijft...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
26-11-2020

Oproep: Allemaal samen voor een extra warme kerst in Knokke-Heist Knokke-Heist roept iedereen op om samen de gemeente van een hartverwarmende kerstsfeer te voorzien deze winter. Zowel handelaars, als inwoners en tweedeverblijvers kunnen zelf voor extra sfeer en gezelligheid zorgen door kerstversiering en/of -verlichting te voorzien in etalages, aan vensterramen, in voortuinen, aan voorgevels,...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
23-11-2020

Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Hoewel behandelingen steeds beter worden, overleeft meer dan 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog lang gevolgen. Kanker is afzien. Nu nog meer dan anders. Lichtpuntjes maken kanker dragelijker. Ze bieden hoop en steun. Troost ook. En dat hebben de medewerkers van het gemeentebestuur en AGSO...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
23-11-2020

Hotel Britannia in Knokke ondergaat dezer dagen een complete metamorfose. De bedoeling is om de kamers en het interieur op te waarderen, zodat het hotel op termijn vier sterren krijgt. De heropening is voorzien midden maart 2021. Sinds deze zomer is Stefaan Vanhollebeke de uitbater van Hotel Britannia. Deze horecaondernemer runt in Knokke ook brasserie La Terrasse du Zoute en Hotel Lugano. In het...


Meer info

Knokke-Heist



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het