Officiële communicatie KVOOp 8 mei 2020 investeerden nieuwe investeerders 4,2 miljoen euro in KV Oostende NV en zo kregen ze 72,4 % aandelen van de club in handen. Bijkomend bereikten de investeerders een nieuwe overeenkomst met Alychlo NV, de investeringsgroep van Marc Coucke, over de schulden van KVO aan Alychlo én een nieuwe huurovereenkomst voor de tribune aan beduidend betere voorwaarden. Hiermee is de financiële toekomst van de club voor de komende jaren gewaarborgd.  

 

Sinds die 8ste mei investeerde het nieuwe management fors in een nieuwe clubstructuur: een nieuwe ‘Executive President’, een nieuwe trainer, een nieuwe COO en een pak nieuwe spelers. We zijn dan ook trots dat KVO, zelfs in moeilijke Covid-19 tijden, financieel én sportief zeer gezond is. Dit dankzij de loyale sponsors en supporters die de club massaal trouw blijven en door de spelers en trainers die een knap gelijkspel behaalden tegen Anderlecht.  

 

Spijtig genoeg blijft het verleden ons achtervolgen. De notoire makelaarsagentschappen J&S International, geleid door Patrick De Koster en Luc Devroe en Starfactory Football Management, geleid door Didier Frenay, dienden een claim in tegen KV Oostende NV voor een totaalbedrag van meer dan 2,3 miljoen euro in verband met transfers uit het verleden, waaronder de overgang van Landry Dimata naar Wolfsburg.  

 

De claims zijn gebaseerd op basis van contracten ondertekend door Luc Devroe in 2016 en 2017. Luc Devroe ondertekende die contracten in naam van KVO, zonder enig medeweten van de Raad van Bestuur. Deze contracten bevatten buitensporige commissies op transfers tot maar liefst 32% van de totale transfersommen. We hebben ook vernomen dat de transfer van Landry Dimata momenteel wordt onderzocht door de autoriteiten en dat de heer De Koster intussen ook wordt beschuldigd van fraude en witwassen en hiervoor ook onder arrest staat.  

 

Gezien de excessieve commissiestructuren, de verdachte contracten die door Luc Devroe werden ondertekend zonder toestemming van de toenmalige Raad van Bestuur en het strafrechtelijk onderzoek dat er op dit moment loopt naar de activiteiten van Starfactory Football Management en J&S International dat ook leidde tot de arrestatie van Patrick De Koster, besliste het nieuwe KVO-management om het internationale advocatenkantoor DLA Piper onder de arm te nemen om deze zaak te onderzoeken én om elke nog uit te voeren betaling voorlopig te bevriezen.  

 

Op 10 augustus bracht KVO zowel Starfactory Football Management als J&S International op de hoogte van deze beslissing. In plaats van samen met KV Oostende naar een oplossing te zoeken, beslisten beide makelaarskantoren om onmiddellijk een gerechtelijke procedure op te starten tegen KV Oostende. Op basis van onterechte claims worden de activa van KVO op dit moment bevroren voor het bedrag van 4,6 miljoen euro, wat het dubbele is van de onterechte schadeclaim van 2,3 miljoen euro. Deze zaak komt een eerste keer voor op dinsdag 1 september. KVO klaagt dan dit onrechtmatig gedrag aan en vraagt om de bankrekening van de club te deblokkeren.  

 

Dankzij de steun van zijn investeerders beslist KVO om aan de externe druk te weerstaan en zet het zijn onderzoek via DLA Piper verder. KVO besliste hierop om op zijn beurt een gerechtelijke procedure op te starten tegen Luc Devroe en zijn managementbedrijf en zal volledig meewerken aan het lopende gerechtelijk onderzoek.  

 

KVO en zijn investeerders zullen dit gevecht juridisch blijven voeren om zo de toekomst van de club en haar supporters veilig te blijven stellen.  

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  01-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KVO

Oostende - Stene - Zandvoorde
30-11-2020

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd met halve kansjes voor Gueye en Vandendriessche maar het doelpunt viel aan de overkant. Mboyo vond Dewaele met een verre voorzet en die kopte de bal via de handen van Hubert in doel (1-0). De thuisploeg verdubbelde bijna de voorsprong wanneer Jonckheere zijn kopbal via Hubert in hoekschop zag verdwijnen. Hubert was wat later opnieuw redde de engel op...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
30-11-2020

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd met halve kansjes voor Gueye en Vandendriessche maar het doelpunt viel aan de overkant. Mboyo vond Dewaele met een verre voorzet en die kopte de bal via de handen van Hubert in doel (1-0). De thuisploeg verdubbelde bijna de voorsprong wanneer Jonckheere zijn kopbal via Hubert in hoekschop zag verdwijnen. Hubert was wat later opnieuw redde de engel op...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
22-11-2020

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg maar na een actie van Gueye trapte McGeehan van dichtbij op Butez. De bezoekers reageerden met een kopbal van Gerkens dat naast zoefde en met een scherp aangesneden vrije trap van Reafalov. De bezoekers probeerden het balbezit op te eisen maar de thuisploeg bleef gevaarlijk. Gueye zag een gemaakt doelpunt via een Antwerps been in...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
09-11-2020

De wedstrijd begon aan een hoog temp waarbij de eerste kansen voor de thuisploeg waren. Sakala kopte een vrije trap van D’Arpino in de handen van de doelman en Mignolet redde een schicht van Hjulsager. Aan de overkant schakelden de bezoekers vrij snel om maar Dennis kon de vrijstaande Diatta niet bereiken. De bezoekers hadden iets meer balbezit maar kwamen niet tot kansen. Op het halfuur...


Meer info

KVOAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het