Onze voorbereiding blijft goed lopen : 4 - 1 winst tegen Maccabi Tel Aviv.Met Maccabi Tel Aviv en KRC Genk speelden twee landskampioenen de eerste oefenwedstrijd van de zomerstage. De Israëli’s waren meteen ook de eerste tegenstander van formaat want geplaatst voor de voorrondes van de Champions League.

Zoals dat ook al in de eerste oefenwedstrijden het geval was bracht coach Mazzu twee heel verschillende elftallen op het veld.

De studieronde duurde exact elf minuten. Toen dwong Genk een hoekschop af. Benson schilderde die gemeten op het hoofd van Dewaest en dan weet je het wel. Doelman Gianniotis grabbelde nog maar kon het openingsdoelpunt niet verhinderen.

Maccabi stelde daar niet veel tegenover of je zou een zwakke kopbal van de mee opgerukte Amador als een kans moeten beschouwen. Op het halfuur zette Ndongala zich goed door over links, legde terug tot bij Stephen Odey maar die zag zijn poging nipt naast gaan. Vlak voor rusten was het opnieuw Odey die de zestien binnenglipte maar hij slaagde er niet in terug te leggen tot bij de mee opgerukte Paintsil. Meteen het laatste wapenfeit van een eerste helft die gedomineerd werd door Genk maar enkel een kopbaldoelpunt van Dewaest opleverde.

Opnieuw was het tien minuten wachten op de eerste kans na de rust. Ito, onhoudbaar met de bal aan de voet, vond Gano en die knalde op de doelman. Twee minuten later was het wel raak. Vanzeir ontfutselde de bal, lanceerde Bongonda en die scoorde via de Israëlische doelman.

In minuut 66 kwam dan eindelijk het eerste schot tussen de palen van Maccabi. Rikan vond een attente Vukovic op zijn weg. De Israëli’s drongen aan. Ofoedu wurmde zich voorbij Uronen maar zag zijn voorzet voorlangs gaan. Twee minuten later kreeg Maccabi een vrije trap op een kansrijke positie. Cohen mikte die over de muur maar ook over de kooi van Vukovic.

Na eenenzeventig minuten stopte Adewoye  Rikan foutief af in de zestien. De bal ging op de stip en Chico zette Vukovic op het verkeerde been. De aansluitingstreffer voor een na de rust veel steviger Maccabi was een feit.

Drie minuten later zette Piotrowski de puntjes op de i. Met een grondscherend schot versloeg hij Gianniotis. Toch bleef het opletten voor de Genkse verdediging. Chico dwong een schietkans af en Vukovic moest zich rekken om in hoekschop te duwen. Datzelfde moest zijn overbuur even later doen op een gekraakt schot van Fiolic. Ook met een vrije trap van Uronen wist Gianniotis raad. Na de daaruit volgende hoekschop werd Ito foutief afgestopt in de zestien. Opnieuw ging de bal op de stip. Gano zette de strafschop vastbesloten op. 4 - 1 was de eindstand, de voorbereiding bleef verder goed verlopen.

Opstelling KRC Genk (eerste helft) : Vukovic, De Norre, Dewaest, Heynen, Paintsil, Odey, Benson, Khammas, Berge, Cuesta en Ndongala.

Opstelling KRC Genk (tweede helft) : Vukovic, Nastic, Wouters, Ito, Vanzeir, Piotrowski, Fiolic, Uronen, Bongonda, Adewoye en Gano.

Doelpunten :

11’ : 1 – 0 : Dewaest
57’ : 2 – 0 : Bongonda
72’ : 2 – 1 : Chico (strafschop)
75’ : 3 – 1 : Piotrowski
91' : 4 - 1 : Gano (strafschop)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
28-05-2020

Ianis Hagi (21) stapt definitief over naar Glasgow Rangers.De Schotse club heeft de aankoopoptie voor de aanvallende middenvelder gelicht.De deal is nu helemaal afgerond. KRC Genk had Hagi vorige zomer van het Roemeense Viitorul overgenomen,maar liet hem in januari op huurbasis vertrekken naar Rangers.We wensen Ianis veel succes in zijn verdere loopbaan.


Meer info

KRC Genk official
Genk
26-05-2020

KRC Genk heeft de optie op huurling Eboue Kouassi (22) gelicht. De Ivoriaanse middenvelder wordt definitief overgenomen van Celtic Glasgow. Kouassi ligt nu vast tot 2024.


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-05-2020

KRC Genk promoveert twee van z’n grootste talenten uit de eigen jeugdacademie naar de A-kern. Pierre Dwomoh en Luca Oyen beginnen aan het nieuwe seizoen als volwaardig lid van de groep van Hannes Wolf. Dwomoh: contract tot 2024Pierre Dwomoh moet nog 16 jaar worden – eind juni – maar is klaar om de sprong te maken. Hij kwam als 12-jarige over van Anderlecht, tekende vorige zomer...


Meer info

KRC Genk official
Genk
14-05-2020

Danny Vukovic en Maarten Vandevoordt zullen komend seizoen onder elkaar uitmaken wie bij KRC Genk tussen de palen zal staan.De optie op Thomas Didillon wordt niet gelicht. Vukovic-Vandevoordt: ideale tandemKampioenenmaker Danny Vukovic en toptalent Maarten Vandevoordt vormen samen een tandem die de club heel veel garanties biedt. Beiden zijn helemaal hersteld van hun blessures en trainen al...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het