Onze vrouwen naderen de kwalificatieUWCL: LSK KVINNER FK 2-3 RSCA WOMEN

Na hun mooie overwinning tegen PAOK Saloniki woensdagvond, speelden onze RSCA Women deze zaterdagnamiddag tegen LSK Kvinner FK in hun kwalificatieronde voor de UEFA Women’s Champions League. Onze dames haalden een tweede overwinning binnen en naderen de kwalificatie voor de volgende Europese ronde.

In de eerste helft liep het samenspel goed met stevige duels, maar echte kansen waren zeldzaam. De inzet van de wedstrijd zorgde voor voorzichtig spel van beide ploegen. Anderlecht was echter ondernemender en meer aanwezig in de zestien dan hun Noorse tegenstanders. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Beide teams waren in de tweede helft sneller efficiënt in de rechthoek. LSK Kvinner FK opende de score met Ina Gausdal na een hoekschop. Onze RSCA Women lieten het hoofd echter niet hangen en aanvalster Laura Rus scoorde snel de gelijkmaker met het hoofd op een assist van Stefania Vatafu.

Op stilstaande fase zorgde Tine De Caigny bijna voor de voorsprong voor Paars-Wit. Op 20 minuten van het einde, was het kapitein Laura De Neve die de leiding nam en een prachtige vrije trap in de winkelhaak trapte! In het slot, leek Mariam Toloba te zorgen voor de doodsteek dankzij een snelle onderschepping van Tine De Caigny, maar de Noren konden snel terug aansluiten dankzij een goal van Sophie Haug. Maar die was te laat om in de weg te komen te staan van het succes van onze vrouwen! Come on you Mauves!

Doelpunten: 47’ Ina Gausdal (1-0), 49’ Laura Rus (1-1), 72’ Laura De Neve (1-2), 87’ Mariam Toloba (1-3) & 89’ Sophie Haug (2-3)

RSCA: Justien ODEURS, Laura DELOOSE, Laura DE NEVE, Britt VANHAMEL, Sheryl MERCHIERS, Charlotte TISON, Tine DE CAIGNY, Stefania VATAFU, Elke VAN GORP (84’ Jana CORYN), Sarah WIJNANTS & Laura RUS (71’ Mariam TOLOBA)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
06-12-2019

Donderdagavond trok paars-wit naar Le Canonnier, waar Moeskroen hen opwachtte in de achtste finales van de Beker van België. In vergelijking met de wedstrijd op Oostende werd de ploeg op vier plaatsen gewijzigd. Michel Vlap, Nacer Chadli (geblesseerd), Yari Verschaeren en Marco Kana werden vervangen door Francis Amuzu, Jeremy Doku, Edo Kayembe en Philippe Sandler. De Nederlandse verdediger...


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het